Škola volá, je tu čas svačin. Vybavme dětské batohy prakticky i ekologicky

336

Školní rok se pomalu rozjíždí a je nejvyšší čas přemýšlet, do čeho našim dětem zabalíme svačiny. Dodržovat pitný režim a kvalitně jíst je totiž základ pro to, aby byly zdravé a těšily se z každého dne. V Zelené domácnosti nabízíme celou řadu obalů na pečivo, ovoce i nápoje, které jsou vyrobeny s důrazem na neškodné složení, opakovatelné použití a dlouhou životnost. I při přípravě občerstvení je totiž důležité myslet na nezávadnost, udržitelnost a ekologii.

 

Jaká by měla být správná svačina? Z kvalitních surovin, zdravá, barevná a… především v dobrém stavu. I nejoblíbenější ovoce poputuje do koše, pokud se v tašce rozmačká na kaši a s láskou připravený sendvič nebude chutnat, jestliže oschne. Proč ale hned používat jednorázové krabičky či klasické igelitové sáčky? A ani nemysleme na papírové ubrousky, které se na jídlo jen nalepí a než je děti ze svačiny odstraní, už zase zvoní na další hodinu.

 

Bavlněné pytlíky jsou skvělé pro zabalení svačiny i pro malý nákup.

Tvrdší ovoce jako jablka ochrání opakovaně použitelné bavlněné pytlíky. Ovoce v nich může hezky dýchat a biobavlna se snadno udržuje – stačí ji jednoduše vyprat. Perfektní řešení jsou i sáčky na potraviny Keep Leaf, které nabízíme v řadě velikostí i motivů. Jídlo udrží čerstvé a vnitřní strana je z polyesteru, takže ji můžete bez problému umýt, otřít a naplnit znovu. Zavírání na suchý zip zaručí, že studentům ve škole nevysype jídlo do tašky.

 

Jestliže se dětem chystáme zabalit měkčí ovoce, jako je hroznové víno, banán nebo hruška, sáhněme po klasickém

Zdravá sváča ve zdravém boxíku.

svačinovém boxu Zdravá sváča, který jídlo ochrání před otlačením. Nemusíme se bát, box je samozřejmě vyroben z bezpečného materiálu bez obsahu ftalátů, změkčovadel, BPA a BPS. Je možné ho mýt v myčce na nádobí, skladovat v něm potraviny v mrazáku i v něm ohřívat jídlo v mikrovlnné troubě. Na výběr jsou hned tři barvičky.

 

 

 

Nepodceňme pitný režim

Hlídejme, aby potomci dostatečně pili a zajímejme se o to, co konzumují. Nespoléhejme na školní automaty ani na to, že si školáci něco koupí cestou. I ve školách jsou nabízeny přeslazené a nezdravé nápoje plné kofeinu, v obchodech zase děti lákají předražené značky, které jejich zdraví rozhodně neprospívají. Nehledě na to, že se jedná o jednorázové obaly, které každý den končí v koši.

 

Děti ocení výběr veselých motivů a barev.

Raději dětem pořiďme kvalitní a hezkou lahev na pití podle jejich vkusu, ze které budou mít radost a mohou ji používat každý den znovu a znovu. Školáci

U lahví Equa můžete vybírat z celé řady krásných designů.

milují barvy a veselé motivy. Ať máte doma fanouška bagrování, tance, krotitele dinosaurů či cvičitele poníků, mezi výrobky značky Zdravá lahev si to své najde každý potomek. Půllitrový objem je ideální velikost, která dítku stačí na školní výuku, popřípadě si vodu snadno doplní třeba z pítka. Díky skvělému těsnění jsou lahve vhodné i na sycené nápoje, ze kterých se nevytratí bublinky.

 

Starší žáky a studenty potěší značka Equa o obsahu 600 mililitrů. Lehounké plastové lahve nabízíme v řadě designů od čirého vzhledu až po jemné a vkusné motivy.

 

Lahve udržujme v dobrém stavu a každý den je pečlivě vyplachujme, aby se na dně nechytaly nečistoty a netvořily se plísně. Skvělé kartáče a koneckonců i některé náhradní části pro lahve najdete mezi příslušenstvím pro ekologické nádoby.

 

Co vaše děti, jsou už také vybaveny? Sdělte nám vaše zkušenosti na Facebooku!

Mohlo by vás také zajímat

Komentáře jsou zamknuty.