Novinky v sortimentu ptačího krmení

2 235

Brexit zamotal hlavu nejen lidem, ale přeneseně se dotkl také volně žijících ptáků. V Zelené domácnosti prodáváme prioritně české krmení, pokud jde o dostatečně kvalitní výrobky. Český sortiment ptačího krmení byl dlouhodobě doplněný o prémiové britské značky.

S Brexitem se dovoz tohoto zboží dost zkomplikoval, ale naštěstí se ukázalo, že i blíže Česku (konkrétně v Německu) je možné najít dodavatele, který bude svým sortimentem a kvalitou odpovídat požadavkům Zelené domácnosti. V e-shopu i v prodejně v Braníku se tak objevily nové značky ptačího krmení, které vám dnes krátce představím.

Pfiffikus lojové koule bez sítěk a krmítka na lojové koule

Německá značka ptačího krmení a příslušenství s více než 30letou tradicí. Značka Pfiffikus vyrábí mnoho druhů krmení, my jsme se rozhodli nabízet především jejich lojové koule bez sítěk.

Koule s plastovými síťkami jsou stále běžnou praxí. Přitom je to další zbytečný odpad, který může v přírodě způsobit hodně problémů. Někteří větší ptáci jsou schopni celou síťku s obsahem odnést v zobáku (straky atp.), někdy se síťka prostě zatoulá a pro volně žijící tvory může být velmi nebezpečná (konzumace, zamotání). Nabídka koulí bez sítěk je přitom docela velká, stačí mít vhodné krmítko a do něj můžete koule jednoduše doplňovat. Lojové koule můžete také volně položit do krmítka nebo na zídku, kde se rádi nasytí ptáci, kteří na krmítko nelétají.

V nabídce jsou nově i velké lojové koule XXL (0,5 kilové), které jsou kompatibilní s velkým závěsným košíkem.

Sortiment Pfiffikus 2021

Pfiffikus je také naším novým dodavatelem lojových koláčů.

Lojové koule s tukem z hmyzích larev Pfiffikus

Lojové koule pro ptáky s hmyzemRelativní novinkou, která je na trhu teprve od roku 2018, jsou lojové koule, které místo hovězího loje obsahují tuk z hmyzích larev. Jak asi víte, ptáci se živí kromě jiného také hmyzem, proto je pro ně strava s hmyzí složkou velmi přirozená. Koule obsahují 22 % tuku z larev Hermetia Illucens.

Podobně jako krmení s obsahem hmyzu pro psy, jsou i tyto koule šetrnější k životnímu prostředí. Chov takzvaných hospodářských zvířat má mnohem větší uhlíkovou stopu než chov hmyzu, chov skotu spotřebuje více vody, krmiva a půdy než chov hmyzích larev. Navíc se hmyz živí biologickým odpadem, takže jen recykluje rostlinné zbytky.

Krmení ptáků v přírodě – plněný kokos a lojové kroužky

V průběhu zimy potkávám pravidelně na procházkách zapomenuté síťky od koulí, zavěšené na větvi nebo spadlé na zemi. Pokud chcete krmit ptáky ve volné přírodě a bojíte se krádeže krmítka, zkuste nějakou přírodnější variantu bez plastu. Třeba naplněný kokos nebo lojové kroužky z papíru.

Krmení bez krmítka

Erdtmann

Také německá firma Erdtmann vyrábí lojové koule bez sítěk. Erdtmann se zabývá krmením pro volně žijící ptáky již od roku 1960. Krmení obsahuje pouze přírodní složky, vysoce kvalitní tuky, bílkoviny a sacharidy. Jejich lojové koule s proteinem jsou navíc s obsahem sušených a mletých moučných červů a kobylek, ovocná varianta je s rozinkami, bezinkami, jablky, šípky a jeřabinami.

Erdtmann sortiment krmení pro ptáky

Donath

Další německá firma s dlouhou tradicí a mnoha různými produkty pro volně žijící ptáky. V nabídce najdete klasické bezsíťkové lojové koule s hovězím tukem a slunečnicovým olejem a navíc také variantu v BIO kvalitě se stejným složením, jen všechny ingredience pocházejí z ekologického zemědělství.

Donath krmení pro ptáky

Nabídku krmení neustále rozšiřujeme tak, abychom mohli spolu s našimi zákazníky nabídnout ptákům dostatečně pestrou stravu po celý rok. A protože nespíme na vavřínech, chystáme další novinky. Vy i vaši strávníci se máte na co těšit.

 

 

Mohlo by vás také zajímat

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.