Nekupuj. Adoptuj!

914

Scoobíka jsme si brali z útulku už skoro před dvěma lety. Přinesl k nám hromadu optimismu a radosti ze života. Ocásek zastavuje snad jen ve spánku a ani to někdy ne, miluje všechny dvounožce i čtyřnožce. Nejvíce velké hafany, kteří na něj vrčí, a kočky, se kterými závodí, kdo tam bude dříve.

Scooby v ziměPaní veterinářka nám na rentgenu říkala, že jak je složený z bůh ví kolika ras a plemen, tak že má větší srdce, než je obvyklé. Tomu věřím. Rozdává tolik lásky a pohody, že nám to většinou přehluší starost s provozem Zelené domácnosti, s nespokojenými zákazníky (jo, taky je umíme…) a dalšími nepříjemnostmi, které život přináší.

On to vlastně není pes, ale takové čtyřnohé šestileté mimino. Pes by si v případě, že udělá na procházce řídké hovínko, které se mu nalepí na chlupy, zadek tak dlouho otíral o trávu, až by to bylo OK. Ne tak Scooby. Ten si lehne na záda s tím, že má na zadku hovno a ať s tím něco děláme.

Jednou ráno chodil jen o třech packách, aby se zjistilo, že problém není nějaký trn v noze, nebo úraz, ale klíště mezi prstíky. To je přeci problém, který on řešit nemůže!

Překvapil, když si k sobě vybíral útulkovou parťačku. Dlouho projížděl weby útulků, aby si nakonec vybral 50 kg Ajsinu, že prý ženská má být kus. Sice je kluk vykastrovanej, ale i tak jí bezmezně miluje. Jsou spolu jak na gumě. V době hárání ještě blíže 😊

Takových srdcařů není v žádné rodině a firmě nikdy dost. Zastane taky spousty práce. Hlídá pod stolem, zda neupadne nějaké jídlo, kontroluje odpadkové koše, zda jsme v nich pro něj něco nenechali, namáhavě a pracně testuje vzorky nových psích granulích a konzerv, které prodáváme, nebo plánujeme prodávat. Musí taky rozhodně lézt do klína všem návštěvám, přestože se tam nevejde, stará se, aby pod ptačími a veverčími krmítky bylo uklizeno… No má prostě frmol.

Věříme, že je u nás rád stejně, jako my u něho, a že na těch několik nepovedených páníčků, co měl dříve, už zapomněl. Adoptovat jeho a pak Ajsinu bylo jedno z nejlepších rozhodnutí našeho života.

Petr a Zuzka Dobrých

 

Mohlo by vás také zajímat

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.